Khamis, 19 Jun 2014

Pelancaran buffet ramadan Tok Aman bali beach resort

Esyapiet menjelajah ker kota bharu pula.
Citarasa Negeri Kelantan..buffet Ramadan.Anjuran kementerian pelancongan Dan kebudayaan Malaysia,tourism Malaysia Kelantan.
Oleh pengarah nya En mohd Aidil Afizie..
12 June 2014.esyapiet Dan sahabat media yang lain,telah hadir kepelancaran
Buffet Ramadan Tok Aman Bali Beach Resort,konsep resort keluarga.....
Tapi esyapiet nak cerita dulu tentang  topik utama,citarasa Ramadan di tok Aman Bali.

tok aman bali beach resort,berkonsep kan Citarasa Aneka Warung pilihan pada tahunn ini.ia telah dilancar kan pada 12 june 2014.
Di tok aman bali,citarasa aneka warung pilihan,telah dilancarkan oleh En.Mohd Aidil Afizie Bin Daud,pengarah kementerian pelancongan dan kebudayan malaysia,tourism malaysia kelantan,turut hadir gm tok aman bali En.hizam shah omar.

konsep jer pun da diberi nama citarasa aneka warung pilihan,so ber aneka juadah berbuka puasa yg telah disediakan oleh,tok Aman bali di,buffet ramadan,Aroma ikan bakar disini,amat menyelerakan,esyapiet mengadap kot depan kuali ikan bakar menunggu,dapat pulak ikan fresh,mesti la rasa nya meletup,ikan bakar yg mempunyai citarasa nya yg sangat sedap,sampai esyapiet,mintak respi kot,kan chef,bhan nya simple je,senang nk cari kot,ikan,utuk sambal yg dibakar bersama ikan,,cili kering,serai,bawang,bawang putih,kunyit,daun kesum,cili api,udang kering,urmmm garam jgn lupa plk..thaks chef share respi,bkn esyapiet je yg menunggu didepan kuali ikan bakar,gm hizam dan en.adil turut serta,didepan kuali ikan bakar.
korang mesti penah denga lokan kan,mknan sefood,siapa tak tau rugi la,lokan fresh memng berada di tok aman bali,esyapiet,smpai lambat disini,kalau tak mesti da syok turun skali nk cari lokan tu,frust 
Kejap la,tapi kejap je,sebab nya esyapiet teruja tngok lokan2 yg sedang dibakar,,lokan nie spices lebih kurang kerang jgk,beza nya lokan besar,kulit warna gelap,tapi isi nya putih,lokan pling simple kite nak masak nya,bakar pun sedap,rebus pun ok,masak lemak pun boleh,isi nya masuk bubur pun sedap jgk...rugi la la sapa tak makan lokan nie,rasa nya sangattttt sedap,,dibuffet ramadan warung aneka pilihan,lokan fresh ini dibakar,para pengunjung jngan telepas rasakan lokan fresh yg telah dibakar,,mesti rasa nk lagi...
bermacam aneka kerabu juga yg telah disediakan,disini,ape yg best nya..kerabu disini,ade santan,yg esyapiet tau kerabu yg mengunakan santan ade di negeri kelantan dan teranganu..bahan2 kerabu yg diperlukan..daun pucuk paku ,jantung pisang,taugeh dan bnyak lg...cara membuat nya..sangat simple....rebus dulu daun pucuk paku..tos kan,kemudian masak kan santan,kelapa parut pun perlu tapi yg muda yea...kelapa parut tuee..di buat mcm kerisik..and bahan laen..bawang,cili,udang kering,limau nipis..simple kann bahan nya......rasa nya pun amat sedap.
pada pengunjung di aman bali,jgn telepas peluang,untuk singah ker citarasa warung aneka pilihan...memng beraneka...disini esyapiet..jadi rambang mata...

Sampai sini dulu cite sal makan...hahaha....pada gm hizam..terima kasih esyapiet ucap kan..

Jika ade sumur diladang,
Boleh esyapiet menumpang mandi,
Jika ada umur yg panjang,
Blh kite ke aman bali lg.
vym 2014#blogger#media cetak#touris visit kelantan.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan